Interview LIFE Europe.

13 November 2020

“Bij mijn reizen in het buitenland mocht ik in de keuken kijken van de grootste ontwikkelaars en ondernemers, zoals Google. Geweldig om te zien dat de woon- werkomgeving daar veel meer op beleving gericht is. De communities en open werkplekken met ruimte voor creativiteit vond ik heel inspirerend. Destijds was dat in Europa nog niet echt aan de orde. Nu zie je steeds meer mixed use gebouwen en werkruimtes.”

Voor studenten, millennials en ouderen
Steven vervolgt: “Toch is er op veel vlakken nog veel winst te behalen. Zo is er is een nijpend tekort aan woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens in de huur én koop. Daarbij is er veel eenzaamheid en wordt mantelzorg een steeds groter probleem. LIFE Europe lanceert twee concepten die tegemoet komen aan de woon- en leefbehoeften van studenten, millennials en ouderen.”

Ouder, maar niet vergrijsd
Uit onderzoek blijkt dat er een grote groep 65-plussers is waar geen passend woningaanbod voor is. Ze zijn ouder, maar zeker niet vergrijsd. Ze staan midden in het leven en denken na over de toekomst. Voor deze groep mensen heeft LIFE het concept Hamlet Living bedacht. Hamlet Living staat straks bekend als een omgeving waar je zelfstandig woont in een appartement of gelijkvloers huis met alle denkbare gemakken. In de directe leefomgeving zijn er gezamenlijke ruimten en plekken die ontmoeting stimuleren. Het resultaat: hier voel je je geborgen en vrij. Je hebt alle privacy én mensen om je heen waarop je kunt terugvallen en die je op kunt zoeken. Als je dat wilt!

Steven: “Bij de gemeenschappelijke voorzieningen denken we aan een grote keuken, waar een chef-kok kan worden uitgenodigd om voor een select gezelschap te koken. Of een heerlijke tuin, waar je samen zorgt voor het onderhoud. Ook op het gebied van zorg willen we aanbieden waar vraag naar is.”​​​​​​​

Je bent jong en je wilt wat
Het tweede concept dat LIFE Europe op de markt brengt, is gericht op jongeren. Studenten en millennials verlangen naar een eigen huis en ook zij kennen eenzaamheid. Dus volgens hetzelfde principe als Hamlett Living ontwikkelt LIFE mixed use gebouwen en complexen waar je woont, werkt, ontmoet, ontspant, eet, je was doet en misschien zelfs wel sport. Aan dit concept is nog geen naam gekoppeld, dit maakt LIFE in 2021 bekend.

LIFE gaat het eerste mixed use concept uitrollen bij de zuiduitgang van Hollands Spoor Den Haag. Daar heeft de conceptontwikkelaar grondpositie. De plannen zijn in een vergevorderd stadium. Diverse bestaande gebouwen worden getransformeerd en/of krijgen een andere functie en aan het plein komen ook één of twee nieuwe woontorens met studio’s en 1- of 2- kamerappartementen.”

We leren van beheren
Steven: “Er moeten meer woningen komen om aan de kwantitatieve behoefte te voldoen. LIFE stuurt niet alleen op aantallen. Ik laat me graag inspireren door manieren om de kwaliteit van wonen te verbeteren. Dat kan zitten in techniek, duurzaamheid, innovatie en het aanbieden van allerlei faciliteiten.

We gaan daarin best ver, zonder dat de betaalbaarheid in gevaar komt. Het huis moet wel verhuur-/ verkoopbaar blijven. Vaak zie je dat beheer een must is en dat het niets mag kosten. Wij vliegen dat anders aan. We beheren zelf en zijn daardoor jarenlang betrokken.

LIFE komt om te blijven, zeggen we altijd. Wij leren van beheren en kunnen daardoor optimaliseren.”

LIFE en dé Woonexpert matchen lekker
Dé Woonexpert en LIFE hebben elkaar ontmoet via een gezamenlijke relatie. Een goede klik, volgens Steven. “We kijken met dezelfde toekomstgerichte blik naar vraagstukken. Ervaringen en lessen uit het verleden nemen we mee en verder laten we ons vooral leiden door trends in lifestyle. Een heel belangrijke op dit moment is het thuiswerken door corona. Co-workingspaces die onderdeel uitmaken van een woongebouw, zouden een mooie manier zijn om hier op in te spelen. Kortom, we zitten bij LIFE nog boordevol inspiratie en kunnen niet wachten om Nederland te verrijken met onze innovatieve concepten.”

Meer weten over LIFE Europe? Check www.life-euro.com